| 
Kolbászos keltekercsHozzávalók 4 személyre: 50 dkg lángolt kolbász, kellevél, 1 db  zsemle, 1 fej vöröshagyma, 1-1 db paradicsom és zöldpaprika, só,  pirospaprika, őrölt bors, őrölt kömény, mustár, tejföl
 Elkészítése:
 
 Kevés  zsiradékon fél fej finomra vágott vöröshagymát, kockára vágott  paradicsomot és zöldpaprikát fonnyasztunk, sóval, pirospaprikával,  törött borssal ízesítjük és vizet aláöntve pár percig pároljuk.
 
 Közben  50 dkg, bőrétől lehúzott és darált lángolt kolbászt vízben áztatott és  jól kinyomkodott 1 db zsemlével, 1/2 fej finomra vágott hagymával,  csipetnyi mustárral, köménymaggal összegyúrunk.
 
 Az előre  megfőzött kelleveleket megtöltjük a húspéppel és tekercseket formázunk. A  tekercseket belehelyezzük a párolólébe és kb. 30 percig főzzük.
 
 Ezután  a tekercseket kivesszük és a levét tejfeles habarással besűrítjük,  átforraljuk. A tekercsekre öntve, főtt burgonyával tálaljuk.
 
 |