Marcipán készítése Hozzávalók: 25 dkg mandula (dió, mogyoró), 25 dkg porcukor, 1 tojásfehérje
Elkészítése:
A mandulát forró vízbe áztatjuk héját lehúzzuk. A megszárított mandulát kávédarálóban finomra őröljük, majd alaposan kikeverjük a cukorral és a tojásfehérjével.
Többféle ízesítéssel is készíthetjük: tehetünk bele rumot, keserűmandula-aromát, őrölt fahéjat, vaníliás cukrot. A mandula helyett dióból vagy mogyoróból is gyúrhatjuk.
Az elkészült masszával ugyanúgy járunk el, mintha tészta lenne: azaz kinyújtjuk és formákat vágunk ki belőle. Az apró kockákat, rombuszokat, golyókat azután kandírozott gyümölccsel, egész szem mogyoróval, mandulával, félbevágott dióval díszítjük, vagy olvasztott csokoládéba mártjuk.
|