Savanyú vadmalacleves
Hozzávalók 4 személyre: 20 dkg vaddisznó hús, 5 dkg fehérrépa, 5 dkg sárgarépa, 5 dkg zeller, 1 nagy fej vöröshagyma, só, babérlevél, kakukkfű, őrölt fehér bors, 1 kis doboz tejföl, tejszín, 1 db citrom, 1 cs. petrezselyemzöld, 0,8 dl étolaj
Elkészítése:
A finomra vágott hagymát olajon megfonnyasztjuk, majd hozzáadjuk a kis kockára vágott húst, és tovább pirítjuk. Rövid lével pároljuk, közben a fűszerekkel ízesítjük. A zöldségeket szintén kockára vágva beletesszük, felengedjük vízzel, és készre főzzük a levest.
Tejfeles habarással sűrítjük, tejszínnel dúsítjuk, citromlével ízesítjük, a legvégén finomra vágott petrezselymet adunk hozzá. Galuskával vagy csipetkével tálaljuk.
|