Bárányérmék nyárson sütve, zöldséggel
Hozzávalók 4 személyre: 50 dkg zsírosabb báránycomb, 1 mk. őrölt bors, olaj, só, 1 ek. mustár, 15 dkg húsos császárszalonna, 2 közepes vöröshagyma vagy fél szál póréhagyma, 2 húsos paprika, 3-4 paradicsom, 8 apró csiperkegomba, 1 kk. fokhagymakrém; a díszítéshez: salátalevél
Elkészítése:
A bárányhúst rostjaira merőlegesen 3 centi átmérőjű, kisujjnyi vastag érmékre vágjuk. Kissé kiklopfoljuk, enyhén megborsozzuk, mustárral vékonyan megkenjük, egy tálba rakjuk, és annyi olajat öntünk rá, amennyi éppen ellepi. Hűtőszekrényben 3-4 napon át pácoljuk.
A szalonnát a húshoz hasonló méretű, de vékonyabb szeletekre vágjuk, a megtisztított hagymát cikkekre (a pórét karikákra) szeljük. A paprikát kicsumázzuk, a paradicsom szárát kimetsszük; az előbbit nagyobb kockákra, az utóbbit vastagabb karikákra vágjuk. A gombafejeket megtisztítjuk, ha nagyobbak, akkor félbe vagy negyedekbe vágjuk.
Az érlelt húst lecsöpögtetjük, a fokhagymakrémmel bekenjük, és a szalonnával meg a zöldségekkel váltakozva nyársra húzzuk. Az egészet enyhén megsózzuk, a pácoláshoz használt olajjal kissé meglocsoljuk.
Amikor a rostély alatt a faszén csak parázsllk, a nyársakat rárakjuk, és 10-12 percig sütjük, miközben többször megforgatjuk.
Egy adag: 665 kcal
|