Szalonnás sertéssült
Hozzávalók 4 személyre: 1 kg sertésszűzérme, 15 dkg szeletelt bacon, 1 dl fehérbor, 1 fej vöröshagyma, 1 fokhagyma, olívaolaj, zsálya, rozmaringág, só, bors
Elkészítése:
A szalonnaszeletekkel körbetekerjük a húst, majd szorosan átkötözzük spárgával, aztán tepsibe tesszük a felkarikázott vöröshagymával, a zúzott fokhagymával és a kevés olajjal együtt. A zsályaleveleket és a rozmaringot benyomkodjuk a kötözőspárga és a hús közé. A tepsibe öntjük a bort is, majd 20 percig 220 C°-fokon sütjük. Utána lefedjük az egészet alufóliával, és további 1 órán keresztül sütjük a húst, sűrű locsolgatások mellett.
Ezután levesszük az alufóliát, és a húst még további 20 percig sütjük. Közben megfordítjuk, hogy mindkét oldalán egyenletesen süljön. Mindeközben húslevessel vagy vízzel locsolgatjuk, nehogy nagyon kiszáradjon.
Amikor elkészült, 15 percig pihentetjük, leszedjük róla a spárgát, és szeletelve tálaljuk.
Elkészítési idő: kb. 120 perc
Kalóriaérték: 470 kcal/adag
|