Jázminteás lencse
Hozzávalók: 1 csésze lencse, 1 csésze rizs, 6 csésze víz, 2 vöröshagyma felvágva, 5 gerezd fokhagyma, 1 ek. só, 1/2 kk. őrölt kömény, 1 leveskocka, 2 jázmintea filter, 1/3 csésze aprított petrezselyem
Elkészítése:
Forraljunk fel 3 csésze vizet, és adjuk hozzá a lencsét és a rizst, 20 percig főzzük alacsony lángon, kevergetve. Az olajban pároljuk üvegesre a hagymát és a fokhagymát. Adjuk hozzá a köményt, sót, a leveskockát. Keverjük a lencséhez, és adjunk hozzá még 3 csésze vizet, amiben 5 percig áztattuk a filtereket. Újból forraljuk fel, és főzzük, míg a lencse megpuhul. Keverjük hozzá a petrezselymet és egyet rottyantsunk az egészen.
|