Berlini karaj
Hozzávalók 4 személyre: 4 szelet (egyenként 25 dkg) sertéskaraj, 4 alma, 2 ek. reszelt ecetes torma, 2 ek. citromlé, 2 ek. pirított vöröshagyma, só, őrölt bors
Elkészítése:
Vágjunk vízszintes "zsebet" a hússzeletbe. Mossuk meg az almát, vágjuk ki a magházat. Két almát szeleteljünk fel a többit reszeljük le, majd keverjük össze a tormával, a citromlével és a pirított hagymával. Ízlés szerint sózzuk-borsozzuk. Töltsük a masszát a húsokba vágott mélyedésbe, és a grillezésig tegyük a hűtőbe.
Sózzuk és borsozzuk meg a töltött hússzeleteket, és a forró grillrácson, 15 cm-re a tűz fölött kb. 6-8 percig süssük át a szeletek mindkét oldalát. Amíg a hús sül, grillezzük át mellette az almaszeleteket is.
|