Sütőtökkel töltött krumpli
Hozzávalók 4 személyre: 30 dkg sütőtök, 4 nagy (egyenként 20 dkg-os) burgonya, 5 dkg vaj, 2 dl tejföl, fél kávéskanál reszelt szerecsendió, 15 dkg reszelt sajt, őrölt bors, só, a sütéshez vaj
Elkészítése:
A sütőtököt meghámozzuk, kockákra vágjuk, 1 dl vízbe tesszük, 1 mokkáskanál sóval meghintjük, és 30 percig főzzük. Közben a burgonyákat jól lesikáljuk, és 25 percre gőz fölé tesszük. Amikor kissé kihűltek, a felső egyharmadukat levágjuk, a belsejüket kávéskanállal kivájjuk, úgy, hogy legalább 1 centis faluk maradjon.
A megfőtt sütőtököt és a krumplik belsejét villával összezúzzuk, elkeverjük a vajjal, a szerecsendióval, és sóval, borssal ízesítjük. Ha már jó habos, a reszelt sajt felét is belekeverjük. Megtöltjük a krumplikat, kivajazzuk a tepsit, beletesszük a négy krumplit, a tetejüket meghintjük a maradék reszelt sajttal, és előmelegített sütőben 10 percig sütjük, amíg a sajt szépen rápirul. Forrón tálaljuk.
|