ELŐÉTEL : Májpástétom vajastésztában |
Májpástétom vajastésztában
Hozzávalók 4 személyre: 1 csomag vajas tészta, 60 dkg kacsamáj, kakukkfű, brandy, 0,5 dl tejszín, 1 ek. liszt, 2 db tojás, 2 darab zsemle, őrölt bors, só
Elkészítése:
A máj felét daráljuk meg az áztatott zsemlével együtt, majd ízesítsük sóval, borssal, kakukkfűvel és brandy-vel. Gyúrjuk hozzá a tojásokat és a lisztet.
A másik felét daraboljuk kisebb kockákra, majd keverjük hozzá a májpéphez.
Egy közepes sütőformát béleljünk ki vékonyra nyújtott tésztával, töltsük bele a masszát, majd zárjuk le a formát. A leeső tésztadarabokkal díszítsük a tetejét, majd előmelegített sütőben, 170-180 °C-on süssük addig, míg szépen megpirul.
Diós-almás salátával kínálhatjuk.
|