Káposztás kifli
Hozzávalók 4 darabhoz: 4 darab virsli, 10 dkg savanyú káposzta, 1 darab tojás, 1 darab tojássárgája, 25 dkg liszt + a nyújtáshoz, 1 dl tej, 3,5 dkg élesztő, 1 teáskanál cukor, 1 evőkanál tejföl, 1 evőkanál vaj, kapor, őrölt bors, só
Elkészítése:
Morzsoljuk bele az élesztőt a langyos cukros tejbe, és hagyjuk felfutni. Gyúrjuk össze a lisztet a tejföllel, a tojássárgájával, a vajjal, sóval, borssal és a kovásszal. Dagasszuk be, és hagyjuk 20-25 percig meleg helyen kelni.
Lisztezett deszkán nyújtsuk fél centi vastagra. Vágjunk a tésztából akkora háromszögeket, hogy elférjen bennük a virsli. Tegyük a tésztára a finomra vágott kaporral elkevert káposztát, rá a virslit, és jó szorosan tekerjük fel. Tegyük sütőlemezre, majd kenjük meg tojással, és előmelegített sütőben 180 ˘C-on süssük aranybarnára.
|