Gombaleves (2)
Hozzávalók 4 személyre: 25 dkg csiperkegomba, 10 dkg sárgarépa, 10 dkg fehérrépa, 3 ek. olaj, 2 ek. liszt, 2 dl tejföl, 1 fej vöröshagyma, ízlés szerint petrezselyemzöld, ízlés szerint őrölt bors, ízlés szerint só
Elkészítése:
A megtisztított gombát vékony szeletekre vágjuk, a sárgarépát és a fehérrépát pedig felkockázzuk.
A megtisztított, apróra vágott vöröshagymát forró olajon fonnyasszuk meg, majd adjuk hozzá a zöldségeket és a finomra vágott petrezselyem felét. Ha a zöldségek kissé megpirultak, öntsünk hozzá 1-1,5 liter vízet, sózzuk és borsozzuk. Amikor a leves megfőtt, a lisztből és a tejfölből készített habarással sűrítsük be.
Tálaláskor a maradék petrezselyemzölddel díszítsük.
|