Háromízű pástétom
Hozzávalók 4 személyre: 20 dkg fagyasztott spenót, 15-15 dkg marinált pirospaprika és konzerv csemege kukorica, 45 dkg burgonyapüré, 5 tojás, 3 dkg vaj, 2 dl tejszín, 2 gerezd fokhagyma, szerecsendió, őrölt bors, só
Elkészítése:
A marinált paprikát lecsöpögtetjük, és 1 tojással, sóval, borssal pürésítjük. A kukoricát sóval, borssal ízesítjük, és 1 tojással pürésítjük. A spenótot 2,5 dkg vajban kis lángon 10 percig pároljuk, kihűtjük, majd 1 tojással, sóval és borssal pürésítjük.
A kész krumplipürét kis lángon felmelegítjük, majd levesszük a tűzről, és összekeverjük a tejszínnel, a maradék tojásokkal, és sóval, borssal, szerecsendióval, zúzott fokhagymával ízesítjük. A pürét három részre osztjuk, és mindegyikbe belekeverjük valamelyik zöldségpürét.
Kivajazzuk a pástétomformát, és három rétegben beletesszük a püréket spenót, kukorica, paprika sorrendben. Alufóliával lefedjük, és forró sütőben, vízfürdőben 30 percig gőzöljük. Elzárjuk a sütőt, a pástétomot még 5 percig benne hagyjuk, majd kiborítjuk a formából, felszeleteljük, és tálaljuk.
|