ELŐÉTEL : Füstölt tofuval göngyölt sütőtökös tésztatekercs |
Füstölt tofuval göngyölt sütőtökös tésztatekercs
Hozzávalók 4 személyre: 20 dkg főtt burgonya, 30 dkg sült sütőtök, 2 tojás, 40 dkg liszt, 1 csomag füstölt tofu, 1,5 liter zöldségleves, 1,5 dl olívaolaj, 1 csokor petrezselyem, só, őrölt bors; a mártáshoz: 3 dkg vaj, 1 csokor petrezselyem, 2,5 dl tejföl, só, őrölt bors
Elkészítése:
A meleg főtt burgonyát a sült tökkel együtt tegyük keverőtálba, jól törjük össze, és hűtsük ki. Adjuk hozzá a tojásokat, sózzuk, borsozzuk meg, szórjuk rá a liszt felét, és keverjük össze. Most már látjuk, mennyi lisztet kell még hozzáadni, hogy könnyen gyúrható tésztát kapjunk. A sütőtökös tésztát vágjuk ketté, gömbölygessük ki, majd lisztezett deszkán nyújtsuk fél centi vastagra. Egyenletesen osszuk el rajtuk a vékonyra szeletelt füstölt tofut. Szorosan göngyöljük fel, tekerjük vászonkendőbe, és a két végét kössük össze.
A zöldséglevest öntsük magas falú edénybe, forraljuk fel, és lassú tűzön főzzük meg benne a sütőtökös tésztatekercseket. Tálalásig tartsuk melegen.
Az olívaolajat keverjük el az apróra vágott petrezselyemmel, és tegyük félre. A mártáshoz a forró vajban futtassuk meg a petrezselymet, öntsük rá a tejfölt, és mielőtt felforrna, húzzuk le a tűzről. Sóval, borssal ízesítsük.
Tálaláskor a felszeletelt tofus tésztatekercset tegyük tányérra, locsoljuk meg petrezselymes olívaolajjal, és locsoljuk körbe a tejfölös-petrezselymes mártással.
|