Csirkés palacsinta
Hozzávalók 12 darabhoz: 12 sós palacsinta, 1 kg csirkemellfilé, 3 dkg vaj, 1 fej vöröshagyma, 1,5 dl húsleves (leveskockából), 1 dl fehérbor, 2 tojássárgája, 2 dl tejföl, 2 evőkanál finomra vágott petrezselyem, 3 dkg reszelt parmezán sajt, őrölt bors, só
Elkészítése:
A vajat felolvasztjuk, és megfonnyasztjuk benne a finomra vágott hagymát. Beletesszük a csirkehúst, sózzuk, borsozzuk. Megpirítjuk a húst, felöntjük a húslevessel meg a borral, befedjük, és puhára főzzük. A húst kiszedjük, amikor kihűlt, kis kockákra vágjuk, visszatesszük a főzőlébe, és felmelegítjük.
Közben a tojássárgákat a tejföllel egy lábasban összekeverjük, adunk hozzá egy keveset a főzőléből, és állandóan kevergetve, kislángon besűrítjük. A mártásból másfél decit félreteszünk, a maradékot összekeverjük a petrezselyemmel és a csirkehússal.
A palacsintákra rákenjük a csirkés tölteléket, majd feltekerjük, és kivajazott sütőtálba tesszük. A félretett mártással befedjük, meghintjük reszelt sajttal, és 30 percre közepesen meleg sütőbe toljuk. Petrezselyemmel meghintve tálaljuk.
|