Tojásos olívasaláta
Hozzávalók 4 személyre: 1 nagy fej saláta, 6 tojás, 4 evőkanál olívaolaj, 2 evőkanál borecet, 3 evőkanál kimagozott olajbogyó, 1 teáskanál mustár, 2 nagy csokor snidling, 2 gerezd fokhagyma, só és őrölt bors ízlés szerint, 3 dl kefir, 5 dkg reszelt juhsajt, 25 dkg kemény koktélparadicsom
Elkészítése:
A tojásokat keményre főzzük és meghámozzuk, majd nyolcadokba vágjuk. A paradicsomokat megmossuk, megszárítjuk és negyedeljük.
Az olívaolajat simára keverjük a borecettel, ízesítjük a sóval, a törött borssal, a zúzott fokhagymával, a finomra metélt snidlinggel, majd elkeverjük a kefirrel. Hozzáadjuk a reszelt juhsajtot, a finomra vágott olajbogyót, a felszeletelt paradicsomot és a tojásgerezdeket. Jól összekeverjük és 2 órára behűtjük.
Tálalás előtt összekeverjük a megmosott, megszárított és laskára tépett salátalevelekkel. Pirított kenyérszeletekkel kínáljuk.
|