Paradicsomos marhaszelet
Hozzávalók 4 személyre: 60 dkg marhafelsál, 2 púpozott ek. zsír, 1 fej vöröshagyma, 1/2 l paradicsomlé, 2–3 babérlevél, pár szem egész bors, kevés citromlé és citromhéj, cukor, liszt
Elkészítése:
A marhafelsált 6 szeletre vágjuk, jól kiverjük, és forró zsírban, mindkét oldalát átsütjük. Ezután kevés vizet aláöntve, fedő alatt pároljuk a húst.
Amikor puhulni kezd zsírjára sütjük, majd a hússzeleteket kiszedjük, melegen tartjuk.
A visszamaradt zsírban megpirítjuk a felaprított hagymát. Meghintjük liszttel, és felengedjük a paradicsomlével. Hozzáadjuk a babérlevelet, az egész borsot, citromlevet, egy kevés citromhéját, vizet és ízlés szerint cukrot. Felforraljuk, a hússzeleteket visszarakjuk a mártásba és fedő alatt puhára pároljuk.
|