Húsvéti báránycomb
Hozzávalók 4 személyre: 60 dkg báránycomb, 2-3 szál újhagyma, 2 ek. paradicsompüré, sonka szalonna, liszt, só, zsír, majoránna
Elkészítése:
60 dkg báránycombot sonkával és szalonnával megtűzdeljük, sózzuk, és meghintjük egy egy csipetnyi majorannával. Tepsibe helyezzük, melléteszünk 2-3 szál tisztított újhagymát. Forró zsírral leöntjük, és meleg sütőben kevés vizet aláöntve puhára sütjük.
Mikor a hús megpuhult, kivesszük. Levét zsírjára párologtatjuk, elkeverjük 2 evőkanál paradicsompürével, néhány percig pirítjuk, majd kevés liszttel meghintjük, felengedjük 2 dl vízzel, és néhány percig forraljuk, majd átszűrve a húsra öntjük.
|