LEVESEK : Aszaltszilvaleves pörkölt mandulával |
Aszaltszilvaleves pörkölt mandulával
Hozzávalók 4 személyre: 50 dkg aszalt szilva, 1 dl tejföl, 2 ek. kristálycukor, 1 ek. liszt, ízlés szerint fahéj, 1/2 db citrom héja, 2 csipet só, 5 dkg szeletelt mandula
Elkészítés:
A folyó vízben megmosott aszalt szilvát kevés cukros vízben megpároljuk. A lébe tegyünk egy csipet sót is.
Ha megpuhult, öntsük fel 6-7 dl vízzel, adjunk hozzá őrölt fahéjat, kevés reszelt citromhéjat, esetleg még egy kis cukrot is.
Egy evőkanál lisztből és a tejfölből készítsünk habarást, és ezzel sűrítsük be a levét. Még egyszer forraljuk össze.
A szeletelt mandulát serpenyőben megpirítjuk, és tálalásnál a leves tetejére hintjük.
|