MARHAHÚS : Pogácsatésztába töltött darált marhahús (Fésüs Nelly, Vasoracsata) |
Pogácsatésztába töltött darált marhahús (Fésüs Nelly, Vasoracsata)
Hozzávalók: Pogácsához: 1 kg liszt, 2 kefir, 1 csésze élesztő, 2 dl tej, 35 dkg zsiradék, 2 tojássárgája, só, cukor, a kenéshez tojásfehérje. Töltelékhez: 1/2 kg darált marhahús, hagyma, fokhagyma, só, bors, ízlés szerint fűszerek, 1 kukoricakonzerv
Elkészítési mód:
Az élesztőt a langyos tejen megfuttatjuk, hozzákeverjük a többi alapanyaghoz és körülbelül másfél órán keresztül kelni hagyjuk.
Ez alatt elkészítjük a tölteléket. A hagymát, fokhagymát apróra vágjuk, zsiradékon megdinszteljük, hozzákeverjük a húst, a fűszereket és készre főzzük. A végén hozzáadjuk a leszűrt kukoricát.
A pogácsatésztát kinyújtjuk, széles csíkokat vágunk, beletöltjük a húst és párnácskákat formázunk, a tetejét pedig megkenjük tojásfehérjével, és körülbelül 180 fokon 20 percig sütjük.
|