Citromos sült hal
Hozzávalók 4 személyre: 2 db 40-60 dkg-os édesvízi hal, 1 kávéskanál só, fél kávéskanál bors, fél kávéskanál köménymag, csipetnyi Cayenne bors, 3 dl olaj. A mártáshoz: 4 ek. frissen facsart citromlé, 3 gerezd fokhagyma, 1/4 kávéskanál só, fél kávéskanál Cayenne bors, 1 kávéskanál olaj, 2 kávéskanál finomra vágott petrezselyemzöld
Ekészítése:
A megtisztított halat jól megmossuk, a fél citrommal kívül-belül bedörzsöljük, a benne maradt levet a hal belsejébe nyomjuk.
A halakat mindkét oldalukon négy-négy vágással beirdaljuk.
A fűszereket elkeverjük és a keverékkel bedörzsöljük a hal mindkét oldalát. Tíz percig pihentetjük.
Az olajat a serpenyőben felmelegítjük, és a hal mindkét oldalát ropogósra sütjük.
A megmaradt olajban elvegyítjük a mártás fűszereit, ráöntjük a citromlevet, jól elkeverjük, majd a mártással megöntözzük a halat.
Petrezselymes burgonyával, citromszeletekkel forrón tálaljuk.
|