Tökmagos pogácsa
Hozzávalók: 50 dkg rétesliszt, 1 tojás (+ 1 a kenéshez), 1 kávéskanál zsír, 3 evőkanál tökmagolaj, 15 dkg pirított tökmag, 2 dl tejföl, 5 dkg juhtúró, 1 dkg élesztő
Elkészítése:
Az élesztőt elmorzsoljuk, majd a hozzávalókat - a tökmag kivételével - összegyúrjuk. Ujjnyi vastagra nyújtjuk, pár percig pihentetjük.
15 dkg tökmagot 3 részre osztunk, 1 részt egyenletesen a kinyújtott tésztára szórunk, majd a tésztát behajtogatjuk, és negyed órát pihentetjük. Ezt még 2x ismételjük.
Pihentetés után két ujjnyi vastagra nyújtjuk, és közepes méretűre szaggatjuk. Sütés előtt a pogácsák tetejét felvert tojással megkenjük. 190-200 fokos sütőben 20-25 percig, pirulásig sütjük.
|