Tejfölös sóskakrémleves
Hozzávalók: 15 dkg krumpli, 2 dundi újhagyma, 15 dkg sóska, 5 dkg vaj, kb. 1 l húsleves kockából, bors, só, 1 dl tejföl, 2 tojássárgája, 2 szelet toastkenyér
Elkészítése:
A krumplit és az újhagymát megtisztítjuk, az előbbit nagyobb kockára, az utóbbit finomra aprítjuk.
A sóska szárát lecsipkedjük, a leveleket megmossuk, durvára vágjuk.
A vaj felén a hagymát megfuttatjuk, majd először a sóskát, utána a krumplit adjuk hozzá. A levessel felöntjük, megborsozzuk, ha kell, utánasózzuk, és lefedve, kis lángon puhára főzzük.
Ezután pürésítjük, átszűrjük, újra felforraljuk - akkor jó, ha krémleves állagú -, majd a tűzről levéve a tejföllel elhabart tojássárgájával dúsítjuk.
A kenyeret kis kockákra vágjuk, a maradék vajon megpirítjuk, tálaláskor a levesbe szórjuk.
|