Orly halfilé friss paradicsomöntettel
Hozzávalók 4 személyre: 50 dkg tengeri vagy édesvízi halfilé, 2 tojás, 5-10 dkg liszt (ha lehet teljes kiôrlésû), sör vagy tej, csipet só, a sütéshez olaj, egy kis doboz paradicsom konzerv, bazsalikom, oregánó, pizza fûszerkeverék
Elkészítés:
Tengeri vagy édesvízi halfilébôl is készülhet, pontyból, harcsából, (az afrikai harcsa a legfinomabb), ha hozzájutunk, akkor fogas filébôl is.
A halhúst sózzuk meg, ha tengeri hal egy kevés citromlével locsoljuk meg. Ha édesvízi hal, akkor célszerû kifilézve vásárolni, vagy az ügyesebbek megpróbálhatják, hogy a halgerinccel
párhuzamosan lefejtik a halhúst a szálkák mentén. Célszerû csíkokra vágni, mert így könnyebb elkészíteni.
A massza világos sörbôl, tojásból, ha lehet teljes kiôrlésû lisztbôl készült palacsintatészta legyen.
Belemártjuk a halszelet falatokat, majd forró olajban mindkét felét kisütjük.
Készíthetünk mellé fûszeres paradicsomszószt, csupán pár perc alatt elkészül. Kapható már nálunk is paradicsomkonzerv, de készülhet friss paradicsomból is: (ha van friss) bazsalikommal, oregánóval, kevés sóval, és pizza fûszerkeverékkel kiforraljuk, majd botmixerrel pürésítjük.
|