PULYKACOMB : Borjúfalatkák mézes-citromos mártásban (Vitello all’Uccelletto con Salsa al Limone) |
Borjúfalatkák mézes-citromos mártásban (Vitello all’Uccelletto con Salsa al Limone)
Hozzávalók 4 személyre: 80 dkg borjúfilé vagy pulykacomb, 5 evôkanál vaj vagy margarin, 10 dkg húsos, füstölt szalonna, 1 zöldpaprika, 1 hagyma, 1 csomó újhagyma, 1 doboz hámozott paradicsom konzerv, 2 evôkanál liszt, 2,5 dl fehérbor, 2,5 dl húsleves (kockából is lehet), 1/2 pohár tejszín, só, frissen ôrölt bors, néhány csepp Worchester szósz, 2 evôkanál méz, 2 citrom leve, 4 tojássárgája
Elkészítés:
A borjúhúst vágjuk csíkokra, majd serpenyôben a vajon süssük addig, amíg a színét el nem veszti, majd tegyük félre.
Ugyanebben a serpenyôben az apróra vágott szalonnát olvasszuk fel, adjuk hozzá a felaprított paprikát, hagymát, a csíkokra metélt újhagymát, és az egészet dinszteljük üvegesre.
A hámozott paradicsomokat halásszuk ki a levükbôl, csepegtessük le, majd kockára vágva adjuk a zöldségekhez. Az egészet szórjuk meg liszttel, öntsük fel fehérborral, és húslevessel. Közepes lángon 5 percig fôzzük, majd finomítsuk tejszínnel. Tegyük vissza a húst, és lassan forrósítsuk
fel. Ízesítsük sóval, borssal, worchester szósszal és mézzel.
A citromlét keverjük el a tojássárgájával, öntsük a húsfalatkákra, keverjük össze vele, és tálaljuk.
|