Körtefelfújt
Hozzávalók: 40 dkg túró, 10 dkg cukor, 3 tojás, 1 citrom héja és fél citrom leve, 4 evőkanál liszt, 1 csapott evőkanál sütőpor, 4-5 db körte, vaj a tűzálló tál kikenéséhez, mandulaforgács a díszítéshez
Elkészítés:
A cukorból 2 evőkanállal félreteszünk, a többit összekeverjük a tojássárgákkal, a citromhéjjal és a túróval.
A liszthez hozzáadjuk a sütőport, elkeverjük, majd a túróhoz adjuk.
A tojásfehérjéből kemény habot verünk. A körtéket meghámozzuk, 8 gerezdre vágjuk és ezeket vékony szeletekre. Összekeverjük a citromlével és 2 kanál cukorral.
A tojáshabot meg a körtét is a túróhoz adjuk, és egy kivajazott tűzálló edénybe tesszük, és mandulaforgáccsal megszórjuk. Előmelegített sütőben közepes erősségű tűzön kb. 50-60 percig sütjük.
|