Csirke Marsala (Pollo alla Marsala)
2010.03.28. 23:06
Hozzávalók 4 személyre: 2 nagy csirkemell vékony szeletekre vágva (borjúhús is használható), 1 üveg Marsala bor (édes szicíliai bor, amit Tokaji Aszúval is kiválthatunk), teljes kiőrlésű liszt, olívaolaj, 50 g kapribogyó, 1 nagy citrom leve, 2 ek. vágott friss petrezselyem, só, bors
Elkészítés:
Egy nagy serpenyőben néhány másodpercig melegítjük az olajat vigyázva, hogy ne égjen meg. A lisztbe forgatott csirkehús szeleteket az olajba tesszük, rendszeresen forgatjuk. Megszórjuk sóval, borssal, hozzáadjuk a citromlevet.
Amikor a csirke némileg megsült, vigyázva ráöntünk fél üveg Marsala (vagy Tokaji Aszú) bort, majd elkeverjük. Kb. 2 perc alatt az alkohol elillan az ételbôl. Amikor majdnem kész, hozzá kell adni a petrezselymet, végül a kapribogyót. Ha sűrűbb mártást szeretnénk, adjunk hozzá még lisztet.
Körete lehet tészta vagy zöldség.
|