Párolt zöldségek hollandi mártással
Hozzávalók 4 személyre: 40 dkg sárgarépa (bébirépa), 40 dkg brokkoli, 40 dkg karfiol, 40 dkg zöldbab, 2 tojássárgája, 2 dl tejszín, 1 evôkanál fehérbor, 1 kiskanál citromlé, csipet só, 10 dkg vaj a mártáshoz, 5 dkg vaj a zöldségekhez, vegyes zöldség fûszerkeverék
Elkészítés:
Elôször zöldség fûszerkeverékkel megszórjuk a zöldségeket. Hozzáadjuk a vajat, majd gôzpárolóban, vagy lefedett edényben mikrohullámú sütôben roppanósra pároljuk.
A mártáshoz vízfürdô felett a megolvasztott vajhoz hozzáadjuk a tojássárgáját, a tejszínt, egy csipet sót, és állandó kevergetéssel habosra keverjük. Végén adjuk hozzá a citromlevet és a fehérbort.
Elfoglaltabbak akár kész hollandi mártás porból is készíthetik.
|