Fűszeres erőleves
Hozzávalók: 5 dl húsleves vagy erős csontlé, 1 kis csomó zöldpetrezselyem, 1 kis csomó kapor, 1 kiskanál apróra vágott snidling, 1 zellerlevél, 1 tojássárgája, 1 dl tejszín, 1 zsemle, margarin
Elkészítés:
A zöldpetrezselymet, a snidlinget, a kaprot apróra vágjuk és a levesestálba tesszük.A tojássárgáját jól felverjük tejszínnel.
A zsírtalan forró húslevest lassan, habverővel állandóan keverve ráöntjük a tejszínes tojássárgájára, majd tűzre tesszük és átforrósítjuk, de nem forraljuk. A forró levest ismét habverővel keverve ráöntjük a tálban lévő zöldfűszerekre.
A zsemlét kockákra vágva, kicsit sózva megpirítjuk a margarinon és a leveshez tálaljuk. Sajtforgáccsal díszítjük.
|