LEVESEK : Pikáns gesztenyekrémleves |
Pikáns gesztenyekrémleves
Hozzávalók: 20 dkg leveles spenót (nem parajpüré), 1 fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 2 ek. margarin, 40 dkg főtt gesztenye (natúr, nem ízesített), 8 dl zöldségleves kockából, 1 dl natúr joghurt
A hagymát, a fokhagymát meghámozzuk, apróra vágjuk.
A margarint felforrósítjuk egy fazékban, a megmosott spenótleveleket megpároljuk benne. Sóval, borssal ízesítjük és kivesszük a fazékból.
A visszamaradt spenótlébe tesszük a hagymát, a fokhagymát, a gesztenyét, és megpirítjuk. Ráöntjük a levest, felforraljuk, és lassú tűzön kb. 10 percig forraljuk.
A levest botmixerrel péppé zúzzuk, visszatesszük a spenótot és még 3 percig főzzük.
Belekeverjük a joghurtot és tálaljuk.
|