Zöldbabfőzelék olívaolajjal
Hozzávalók: 0,5 kg fagyasztott zöldbab, 1 csapott evőkanál olívaolaj, 1-2 csapott evőkanal liszt (ha lehet, teljes kiőrlésű legyen), majoranna ízlés szerint, petrezselyem- vagy zellerzöld ízlés szerint, só ízlés szerint, kis fej vöröshagyma negyede vagy fele
Elkészítés:
Megmelegítjük az olívaolajat annyira, hogy ne égjen, de elég forró legyen ahhoz, hogy a hagyma elkezdjen benne dinsztelődni. Szóval üvegesre dinsztelem a hagymát. Vigyázat, az olívaolajjal sokkal hamarabb kész van, mint napraforgó olajjal! Ezután hozzáadom a fagyasztott zöldbabot, majd annyi vizet öntök rá, hogy ne leves legyen, de beleszámítom azt, hogy valamennyi el fog párologni, és még be is fogom a végén rántani.
Befűszerezem, fedő alatt főzöm addig, amíg a zöldbab teljesen puhára nem fő. Időnként megkóstolom, hogy teljesen megfőtt-e már. A majorannát elég akkor hozzaadni, amikor már félig megfőtt, mert akkor intenzívebb lesz az íze. A petrezselymet vagy a zellert csak akkor adjuk hozzá, amikor már majdnem teljesen kész. Ezt követően berántjuk, majd összeforraljuk.
|