Zöldbabos sertéspörkölt
Hozzávalók 4 személyre: 1 kg sertéscomb, 1 fej vöröshagyma, 1 evőkanál zsiradék, 1 késhegynyi pirospaprika, 25 dkg paradicsom, 50 dkg zöldbab, 1 csomó kapor, 2 dl tejföl, 1 evőkanál liszt
Elkészítés:
A sovány combot nagyobb kockákra vágjuk.
A vöröshagymát nagyon apróra daraboljuk, és a zsiradékon üvegesre pároljuk. Beletesszük a pirospaprikát, a húskockákat, a meghámozott és felkockázott paradicsomot. Megsózzuk, és fedő alatt félkészre pároljuk.
Közben kevés sós vízben a megtisztított és feldarabolt zöldbabot szintén félig megfőzzük. Ebbe keverjük az apróra vágott kaprot is.
Végül a zöldbabot a levével együtt a pörköltre öntjük, és készre főzzük. Ha kész, a liszttel elkevert tejföllel besűrítjük, és még egyet forralunk rajta. Sós burgonyával tálalhatjuk.
|