Sajtos-lecsós hús
A kiklopfolt, besózott karajszeletet (vagy csirkecombot) olajban ropogósra sütjük, és áttesszük egy üres lábosba.
Olajban fedő alatt puhára párolunk 2 fej vékony karikákra vágott hagymát, esetleg kevés vizet is teszünk hozzá, hogy puha legyen. Megsózzuk és a végén kicsit lesütjük.
1 kg paprikát kimagozunk és hosszú csíkokra vágunk. Rátesszük a hagymára, fedve tartjuk, míg átüvegesedik. A fedőt levesszük és pár perc múlva hozzáadjuk a paprikához a paradicsom egy részét, kb. 30 dkg-ot. Ha levet enged, beletesszük a következő 30 dkg paradicsomot és lefedjük. Annyi leve legyen a lecsónak, hogy a paprikát ne lepje el, de jó totyogós legyen.A végén még 2-3 paradicsomot teszünk bele, felforraljuk, kissé szétfőzzük, de nem puhára.
A kész lecsót ráborítjuk a kisült húsra és 1-2 percig összeforraljuk. Rászórjuk a reszelt sajtot, lefedjük, és 5 perc múlva tálaljuk.
|