Selyemsonkás-sajtos tortácska
Hozzávalók: 20 dkg Sága selyemsonka, 2 dl tejszín, 3 tojássárgája, 5 dkg Pannónia sajt, szerecsendió, zsemlemorzsa. A tésztához:20 dkg liszt, csipet só, 15 dkg vaj, 1 tojássárgája
A lisztet és a sót egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a vajat, és kézzel elmorzsoljuk.
Beleöntjük a tojássárgáját, adunk hozzá egy kevés hideg vizet (kb. 2-3 evőkanálnyit), és addig kevergetjük, amíg a tészta kezd összeállni. Végül kézzel összegyúrjuk és golyót formázunk belőle. Fóliába csomagoljuk, és legalább 30 percre a hűtőbe tesszük pihenni.
Utána enyhén lisztes felületen kör alakúra nyújtjuk, majd egy kerek tortaformába simítjuk.
A tejszínt a tojással, a lereszelt sajttal és a szerecsendióval összekeverjük.
A tésztába tesszük a Sága sonkaszeleteket, ráöntjük a sajtos-tejszínes masszát és megszórjuk a tetejét kevés zsemlemorzsával.
Előmelegített 140 fokos sütőben kb. 1 óra 20 percig sütjük.
|