Rizsfelfújt (Keleti Andrea - Vacsoracsata)
Hozzávalók: 35 dkg rizs, 5 db tojás, 10 dkg vaj, 1 csomag vaníliás cukor, 1 liter tej, 10 dkg cukor, fél marék mazsola, egy csipetnyi só
Öntsük a tejet egy lábasba, tegyük bele a rizst, sóval, vaníliás cukorral és cukorral ízesítsük. Hozzáadhatjuk a mazsolát is, mert a forró tejben még jobban megpuhul majd. Lassú tűzön állandóan kevergetve addig főzzük a szemeket, még puhák nem lesznek.
Ha elkészült, még melegen keverjük bele a margarint és a tojások sárgáját.
A fehérjéket verjük fel keményre és a langyosra hűlt rizshez keverjük hozzá óvatosan.
Kenjünk ki vajjal és szórjunk meg liszttel egy közepes méretű tepsit, majd öntsük bele a masszát. Előmelegített sütőben 140-150 fokon 40-45 percig süssük.
Ha kissé kihűlt, kockázzuk fel és tálaljuk nagy tányérra, szórjuk meg porcukorral és csorgassuk meg baracklekvárral.
|