Sajtgaluska leves
Hozzávalók: 5 dkg reszelt sajt (jó, ha füstölt sajt), 1 db egész tojás, 3 evőkanál finomliszt, 2 dl tej, 1 evőkanál vegeta, 1 evőkanál olaj, 1 mokkáskanál só, 1 mokkáskanál törött fekete bors
Elkészítés:
Először elkészítem a sajtgaluskát. A tojást habosra verem, megsózom, megborsozom, belekeverek 2 evőkanál lisztet és a reszelt sajtot. Jól összedolgozom, és tíz percre félreteszem.
Közben a vegetát leveses fazékba szórom, ráöntöm az olajat és 8 deci vizet, majd felforralom.
A sajtos masszát galuskaszaggatóval beleszaggatom. Ha az összes galuska a leves színére jött, meg is főtt.
A maradék lisztet simára keverem a tejben, és a levesbe belecsorgatom. Folytonosan kevergetve jól kiforralom, és azonnal tálalom.
Egy-két teáskanál vágott friss vagy szárított kaporzöld, petrezselyemzöld belekeverhető a fövés utolsó pillanatában.
|