Tojásos sóskakrémleves
Hozzávalók: 25 dkg sóska, 1 db tojás, 2 dl tej, 1 púpozott teáskanál finomliszt, 2 evőkanál olaj, ízlés szerint só, törött fekete bors, kevés cukor, 1 húsleveskocka
Elkészítés:
A sóskát megtisztítom vastag ereitől, majd összevágva a felforrósított olajon megfonnyasztom. Ezután egy deci vizet ráöntök, és turmixgépbe téve pépesre zúzom.
A tejben elkeverem a lisztet, és összeöntöm a habosra felvert tojással.
Leveses fazékba teszem a sóskapürét, ráöntök 6 deci vizet és felforralom. Beleteszem a húsleveskockát, megborsozom és néhány percig főzöm. Ezután lassan belecsurgatom a tojásos-lisztes tejet, de nem keverem meg, csak akkor, ha a tojás láthatóan foszlányokban megszilárdult a levesben.
Ízlés szerint cukorral és kevés sóval ízesítem, majd 10 percig hagyom állni, csak azután tálalom.
|