MAGYAR : Magyaros rakott rostélyos |
Magyaros rakott rostélyos
Hozzávalók 4 személyre: 70 dkg rostélyos, 2 fej hagyma, 2 gerezd fokhagyma, 1-1 kk. őrölt majoránna és kömény, 2 dkg vaj, 8-10 burgonya, 3-3 zöldpaprika és paradicsom
Elkészítése:
A rostélyost 5-7 szeletre vágjuk, húsverővel vékonyra kiverjük, sózzuk, borsozzuk.
A megtisztított hagymát a reszelő durva fokán lereszeljük, a fokhagymát összezúzzuk, majd összekeverjük a majoránnával és a köménnyel.
A keverék felét egy olvasztott vajjal kikent tűzálló tálba szórjuk, belefektetjük a hússzeleteket, és meghintjük a maradék fűszerkeverékkel. 2 deci vízzel felöntve, alufóliával lefedve a sütőben lassú tűzön kb. 1 órán át pároljuk.
Az utolsó 10 percben levesszük a fóliát és a pecsenyére dobjuk a hosszúkás cikkekre vágott burgonyát, a felkarikázott zöldpaprikát és paradicsomot. Újabb 1 deci vízzel felötve, fóliával letakarva kissé erősebb tűzön még 10-15 percig pároljuk. Azon forrón tálaljuk.
|