CSIRKEMELL : Csirkemell vargányagombás, tejszínes szószban, tepsis burgonyával (Koltai Róbert - Hal a tortán) |
Csirkemell vargányagombás, tejszínes szószban, tepsis burgonyával (Koltai Róbert - Hal a tortán)
2010.03.15. 11:05
Hozzávalók: 2 csirkemell vékony szeletekre vágva, csipet só, bors, személyenként 3 darab vargányagomba, 2 gerezd fokhagyma, fél dl száraz fehérbor, 5 dl tejszín, 2 kg burgonya
Elkészítés:
A csirkemellet kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, forró serpenyőben mindkét oldalát aranybarnára sütjük .
Egy másik edényben olívaolajat forrósítunk, beledobjuk az apróra vágott vargányagombát, megpirítjuk, fokhagymával, sóval, borssal, fehérborral ízesítjük, tejszínnel felengedve forraljuk.
A burgonyát megfőzzük héjában majd hagyjuk kihűlni. Héjastól felszeleteljük, hevített olajon aranybarnára sütjük, majd rozmaringgal összepirítjuk.
A csirkét a szószba tesszük és összeforraljuk.
|