Szőlős tésztasaláta
Hozzávalók 4 személyre: 20 dkg orsótészta, 1 evőkanál étolaj, 2 dl tejföl vagy kefir, 10 dkg márványsajt, 15 dkg sonka, 25 dkg szőlő, ízlés szerint: só, bors, citromlé
Elkészítése:
Ételünk alapját, az orsótésztát sóval és egy evőkanál olajjal ízesített vízben puhára főzünk, majd leszűrjük.
A két deci tejfölt vagy kefirt az összemorzsolt rokforttal (márványsajttal) összekeverjük, és pár csepp citromlével meg csipetnyi őrölt fehérborssal fűszerezzük. A tésztát beleforgatjuk, és a vékonyra vágott sonkával, valamint a leszemezett szőlővel gazdagítjuk.
Tálalás előtt legalább egy órára hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek.
|