Hozzávalók 3 rúdhoz: 50 dkg liszt, 5 dkg porcukor, 22 dkg margarin, 1 kk. só, 1 tasak vaníliás cukor, 1 tojássárgája, 2 dkg élesztő, 1-1,5 dl hideg tej; a töltelékhez: 15 dkg darált háztartási keksz, 25 dkg őrölt pörkölt mogyoró, 40-50 dkg Nutella; a kenéshez: 1 tojás, 2 tojássárgája
Elkészítése:
A hideg tejben feloldjuk az élesztőt, a cukrot és a tojássárgáját. A többi anyagot egymással alaposan összemorzsoljuk, majd hozzáadjuk az élesztős tejet, és nem túl kemény tésztává gyúrjuk. Három cipót formálunk belőle, és hűtőben letakarva pihentetjük.
Közben a hozzávalókból nem túl lágy tölteléket keverünk.
A három cipóból egyenként téglalapokat nyújtunk. A tölteléket a tésztákra terítjük úgy, hogy a szélein ujjnyi tészta kilátsszon. A téglalapok rövidebb oldalait visszahajtjuk, a hosszabb oldalról pedig feltekerjük. A felvert tojásokkal vékonyan megkenjük a bejgliket, és száradni hagyjuk.
A száraz tojásrétegre kb. fél óra elteltével újabbat kenünk, majd langyos helyen, további 1-1,5 óráig kelesztjük.
Ha a tészta felületén egyenletes repedések keletkeztek, 220 fokra előmelegített sütőbe toljuk, majd ha szép barna kérge van, 200 fokra kapcsolunk és készre sütjük.
Ha kihűlt, szeletelve tálaljuk.