Csirkemáj hercegnőburgonyával
Hozzávalók 4 személyre: 60 dkg csirkemáj, 4 fej hagyma, 2 ek. liszt, 6 ek. olaj, 2 ek. vaj, 80 dkg krumpli, 6 dkg vaj, 2 tojássárgája, só, bors, őrölt szerecsendió
Elkészítése:
A májat beleforgatjuk a borssal összekevert lisztbe.
A hagymákat felszeleteljük, gyűrűkre szedjük és forró olajban kisütjük, majd lecsepegtetjük.
A visszamaradó olajhoz adjuk a vajat, és oldalanként 2-3 perc alatt kisütjük benne a májat. Kiszedjük, és tetejére terítjük a hagymakarikákat.
A hercegnőkrumplihoz sós vízben puhára főzzük a krumplit, lecsepegtetjük, és a vajjal, a fűszerekkel meg a tojássárgával habosra keverjük. Nyomózsákba szedjük, és kivajazott tepsire csinos halmokat nyomunk a masszából.
Forró sütőben 8-10 perc alatt aranyszínűre sütjük, és a máj mellé kínáljuk.
|