Gombával rakott rizs
Hozzávalók 4 személyre: 25 dkg rizs, 1 fej hagyma, 30 dkg csiperkegomba, 1 tojássárgája, 2 dl tejföl, 5 dkg trappista sajt, 3 dkg zsemlemorzsa, 2 csokor petrezselyem, pirospaprika, olaj, bors, só
Elkészítése:
A kockára vágott hagymát a megforrósított olajon megpároljuk. Hozzáadjuk a megtisztított, felszeletelt csiperkegombát. Megpároljuk, sóval, borssal, pirospaprikával fűszerezzük.
A rizst a szokásos módon megfőzzük, majd összekeverjük a felaprított petrezselyemmel.
Kiolajozott tűzálló tálba rétegezzük a rizst és a gombát. Minden réteget meglocsolunk a tojássárgájával és a reszelt sajttal elkevert tejföllel.
Meghintjük zsemlemorzsával és közepesen forró sütőben 25-30 pecig sütjük.
|