Burgonyás torta
Hozzávalók 4 személyre: 80 dkg burgonya, 6 szelet könnyen olvadó sajt (trappista, ementáli), 1 csokor petrezselyem, 1-1 ek. szárított majoránna, kakukkfű és oregano, 2 dkg vaj, só
Elkészítése:
A burgonyát megtisztítjuk és nagyon vékony karikákra vágjuk. Hideg vízben áztatjuk öt percig, majd lecsöpögtetjük és szárazra töröljük.
A sajtot kis darabokra vágjuk. A petrezselymet megmossuk, leszárítjuk, apróra vágjuk, beleszórjuk a szárított zöldfűszereket, és csipetnyi sót keverünk hozzá.
Egy kb. 22 cm átmérőjű tálat kibélelünk benedvesített sütőpapírral. Erre tesszük egymás után a rétegeket: a burgonyakarikákat, amelyeket megszórunk a fűszerkeverékkel, majd sajtdarabokkal. Burgonyával fejezzük be a rétegezést és a tetejére morzsoljuk a vajat.
Lefedjük alufóliával, és kb. 40 percig, 180 fokra előmelegített sütőben sütjük. Ha letelt az idő, ellenőrizzük, mennyire sült meg a burgonya - akkor jó, ha simán belecsúszik a villa.
Fólia nélkül pár percre visszatesszük a sütőbe, hogy a teteje is megpiruljon.
|