Gombával rakott burgonya
Hozzávalók 4 személyre: 1 kg burgonya, 30 dkg csiperkegomba, 5 tojás, 10 dkg vaj, 2 fej hagyma, 1 tk. pirospaprika, 3 dl tejföl, 1 nagyobb paradicsom, 1 zöldpaprika, 7 dkg reszelt sajt, só
Elkészítése:
A burgonyát héjában megfőzzük, meghámozzuk, karikákra vágjuk.
A hagymát finomra vágjuk, 8 deka vajon üvegesre pároljuk, belevágjuk a paradicsomot és paprikát, hozzáadjuk a felszeletelt gombát, meghintjük pirospaprikával, s addig pároljuk, míg a gomba megpuhul. Sóval ízesítjük, és 1 deci tejföllel kiforraljuk.
A tepsit 2 deka vajjal kikenjük, egy sor burgonyát teszünk bele, erre felkarikázott főtt tojást, majd párolt gombát. Újra burgonya, tojás, gomba a sorrend, s az egészet egy sor burgonyával zárjuk le, amelyen egyenletesen elterítünk 2 deci tejfölt.
A tetejét megszórjuk sajttal, és előmelegített sütőben szép pirosra sütjük.
|