Szűzérmék petrezselymes burgonyával
Hozzávalók 4 személyre: 75 dkg közepes újburgonya, 2 ek. olaj, 60 dkg szűzpecsenye, 2 csomó újhagyma, 1 paradicsom, 3 dkg vaj, 4 ág petrezselyemzöld, só, bors
Elkészítése:
A burgonyát sós vízben megfőzzük, majd lehúzzuk a héját.
A szűzpecsenyét 8 vastag szeletre vágjuk és felhevített olajon mindkét oldalát magas hőfokon megpirítjuk, majd alacsony hőfokon 2-4 percig sütjük.
Az újhagymákat megtisztítjuk, a zöld részt levágjuk, a fehéret a serpenyőbe szórjuk és 2 percig sütjük.
A szűzérméket megsózzuk, megborsozzuk. A petrezselyemzöldet felaprítjuk.
A burgonyákat négyfelé vágjuk és a felaprított petrezselyemzölddel az olvasztott vajban megforgatjuk.
A szűzérméket az újhagymával és a petrezselymes burgonyával tálon elrendezzük.
Az apró kockákra vágott paradicsommal megszórjuk és tálaljuk.
|