Sütőtökös-magos pogácsa
Hozzávalók: 60 dkg liszt, 20 dkg vaj, 2 tojás, 3 dkg élesztő, 2 dl tej, 1 ek. só, 35 dkg sütőtök, 1 gerezd fokhagyma, 10 dkg tökmagbél, 10 dkg sajt
Elkészítése:
A lisztet elmorzsoljuk a vajjal. Hozzáadunk 1 tojást, a sót, a zúzott fokhagymát, valamint az élesztőt, amit előzőleg 1 deci langyos tejben felfuttattunk.
A meghámozott sütőtököt kockákra vágjuk, megfőzzük, áttörjük, és a pépet a tésztához adjuk. Beleszórunk 5 deka apróra vágott tökmagot, majd az egészet összegyúrjuk. Ha szükséges, egy kevés langyos tejet öntünk még hozzá. A tésztát megdagasztjuk, majd letakarva egy órán keresztül pihentetjük.
Ezután lisztezett deszkán kinyújtjuk, a tetejét berácsozzuk, és megkenjük felvert tojással.
A pogácsákat megszórjuk reszelt sajttal és tökmaggal, majd forró sütőben megsütjük.
|