Rakott borjúcomb
Hozzávalók 4 személyre: 4 szelet (egyenként 12 dkg-os) borjúcomb, 2 ek. olaj, só, ételízesítőpor, 25 dkg gomba, 8 főtt krumpli, 15 dkg edámi/trappista sajt, 2 dl tejföl, 1 csokor petrezselyemzöld
Elkészítése:
A húst kiklopfoljuk, bedörzsöljük az ételízesítővel és a felforrósított olajon hirtelen pirosra sütjük mindkét oldalát.
A gombát felszeleteljük és leforrázzuk.
Egy jókora kivajazott tűzálló tálat kibélelünk a karikákra vágott krumpli felével. Erre tesszük a gombaszeletek felét, meghintjük a reszelt sajt felével és ráfektetjük a borjúszeleteket. Erre következik a maradék gomba, krumpli és sajt. Közepes meleg sütőben 15 percig sütjük.
Meglocsoljuk tejföllel, megszórjuk a vágott petrezselyemmel és a maradék reszelt sajttal.
A sütőbe visszatéve további 15 percig sütjük.
|