Háromsajtos csirkemell
2009.11.01. 08:31
Hozzávalók 4 személyre: 2 csirkemellfilé, 4 ek. olívaolaj, 1 dl főzőtejszín, 1 tk. ételízesítő, 10 dkg krémsajt, 1 csokor bazsalikom, 3 szelet sajt, 2 ek. reszelt parmezán sajt, só, bors
Elkészítése:
A csirkemellet hosszában kettévágjuk, és a felhevített olajon mindegyik oldalát kb. 2 percig pirítjuk. Kivesszük, és megsózzuk, megborsozzuk.
A visszamaradt zsiradékot felöntjük 2 deci vízzel és a tejszínnel, felforraljuk, és belevegyítjük az ételízesítőt. Tűzálló tálba öntjük, ráfektetjük a húsokat, és megkenjük a krémsajttal.
A bazsalikomból keveset félreteszünk, a többit a csirkemellekre szórjuk.
Rátesszük a félbevágott sajtszeleteket, és megszórjuk a parmezán sajttal.
Előmelegített sütőben, 200 fokon megsütjük kb. 15 perc alatt.
A félretett bazsalikommal díszítjük.
|