SALÁTÁK : Kiadós zöldborsós tésztasaláta |
Kiadós zöldborsós tésztasaláta
Hozzávalók: 30 dkg fejtett zöldborsó, 50 dkg csavarttészta, só, fehérbors, 40 dkg kukoricakonzerv, 40 dkg csemegeuborka, 1,5 dl joghurt, 1,5 dl majonéz, 40 dkg tonhalkonzerv
Elkészítése:
A zöldborsót sós vízben megfőzzük.
A tésztát szintén sós vízben 10 percig főzzük, majd mindkettőt leszűrjük, és lecsepegtetjük.
A kukoricát hideg vízzel leöblítjük és lecsepegtetjük.
Az uborkát hosszában félbevágjuk, majd vékonyan felszeleteljük.
Az uborkát, a kukoricát és a borsót 8 evőkanál uborkalével a tésztához keverjük, majd az egészet kihűtjük.
A joghurtot elkeverjük a majonézzel, sóval, borssal erősen fűszerezzük. Ráöntjük a tésztára. Hozzáadjuk a tonhaldarabokat és 1 órát állni hagyjuk.
|