LIBACOMB : Narancsos libacomb céklakörítéssel |
Narancsos libacomb céklakörítéssel
Hozzávalók 4 személyre: 4-6 db libacomb, 2 db narancs, 1 ág zsálya, 2 ág kakukkfű, darált bors, 2 evőkanál hidegen sajtolt olívaolaj, só, darált bors.
Tegyük a libacombokat egymás mellé egy nagy tepsibe, majd csorgassuk meg olívaolajjal. Sózzuk meg mindkét felét, utána daráljunk rá borsot, majd tegyünk rá kakukkfű és zsályaleveleket is. Igazítsuk el a tepsiben úgy, hogy a bőrős fele legyen felfelé. Reszeljük rá az egyik narancs héját, majd nyomjuk ki a levét, és csorgassuk meg vele a combokat. A másik narancsot szeleteljük fel, és borítsuk be vele a húst. Öntsünk alá két deci vizet, majd az egész tepsit fedjük be alufóliával. Tegyük előmelegített sütőbe, és egy órán keresztül süssük 160-170 °C fokon.
Mielőtt kivennénk a sütőből, vegyük le róla a fóliát, nézzük meg késsel, hogy puha-e a hús. Ha még kemény, fedjük vissza az alufóliával, és pároljuk további 30-40 percig. Befejezés előtt süssük fólia nélkül pár percig, hogy ropogós piros legyen.
Köretnek készítsünk hozzá fokhagymás céklát. A megfőzött céklákat vágjuk ujjnyi vastag szeletekre, majd tegyük olívaolajjal kikent tepsibe. Reszeljünk le két-három gerezd fokhagymát egy kis tálba, csorgassunk rá pár evőkanál olívaolajat, keverjük jól össze, majd csorgassuk meg vele a céklát. Daráljunk rá borsot, és szórjuk meg sóval. Óvatosan keverjük meg, vigyázva, nehogy összetörjenek a szeletek. Fedjük be alufóliával, és fél órán keresztül - akár a libával együtt - süssük készre.
|